5л/10 кв.м

Преимуществата на течната хидроизолация пред други материали

В днешно време все повече ще чувате споменаването на “течна гума” когато стане дума за хидроизолация. Този хидроизолационен материал е наричан така поради високата си еластичност, която му придава устойчивост.

Всъщност става дума за различни видове течна хидроизолация, която е сред по-съвременните материали, но вече е утвърдена като един от най-добрите варианти.

При нея отсъстват редица проблеми, които са недостатък при останалите материали.

Защо течната хидроизолация е предпочитан материал

Качеството на резултатите след полагането на течна хидроизолация стотици пъти е доказало, че този материал е едно от най-добрите решения. Той съчетава най-добрите характеристики на хидроизолационните материали и същевременно представлява и своеобразно тяхно подобрение.

Ако се чудите дали това е правилният материал, с който да изолирате дома си, тук ще разгледаме какви са предимствата му и защо си струва да го изберете.

Висока устойчивост

Устойчивостта на влага и механични въздействия е определяща характеристика за един хидроизолационен материал. Именно заради това високата влагоустойчивост на така наречената “течна гума” е причината потребителите най-често да се спират на нея като вариант.

При нанасяне тя образува здрав, но същевременно еластичен слой. Тази еластичност му позволява да устоява на различни механични въздействия като опън и натиск, поради което шансът за повреда е минимален.

Течната хидроизолация е безшевна, което е допълнителен фактор за нейната устойчивост. Именно при шевовете често има разкъсвания при други видове материали за хидроизолация.

Материалът е подходящ за използване във влажни помещения като бани и тераси, но освен това е добър избор дори при обекти с високо водно натоварване като басейни.

Дълъг срок на експлоатация

Когато избирате строителни материали, вероятно едно от първите неща, за които се замисляте, е това колко дълго те ще устоят във времето. Тук идва ред да споменем една от най-големите ползи на течната гума.

Високата устойчивост на материала е предпоставка за дългия му експлоатационен срок. В сравнение с други материали, много по-рядко се налага ремонт или смяна, когато сте положили течна хидроизолация.

Това спестява много труд и разходи, поради което е оптималното решение сред съществуващите възможности в днешно време.

Лесно полагане

Полагането на някой от традиционните хидроизолационни материали изисква опит и прецизност, тъй като шансът за грешка е голям. При полагането на течна изолация процесът е значително по-прост.

Тя може да се разнася с валяк, четка или друго помощно пособие, освен това може да се разнесе напълно равномерно посредством специална пръскачка.

Нанасянето отнема толкова време, колкото да изпиете сутрешното си кафе, а резултатът е съвършен ако сте се постарали слоят да бъде равномерен.

Shopping Cart