Течна хидроизолация за под

Течна хидроизолация ARD е подходяща и за укрепване срещу влага на различни подови повърхности във вашия дом. Освен това тя може да се използва за водоизолиране на екстериорни подове като например тези на верандата, изнесената тераса и прочие.

Къде е добре да бъде положена течна хидроизолация за под

Нанасяне на течна хидроизолация за под

Едни от най-рисковите места в дома, на които е добре да бъде положена допълнителна течна хидроизолация са подовете на приземните и подземните етажи (мазета), както и подът на гаража.

Причината е тяхната по-голяма близост до земята и съответно до влагата в почвата, която има опасност да проникне през основите. Едно такова просмукване на водата може да доведе до повишаване на влажността в помещенията, появата на мухъл или плесени, мокри петна, събиране на вода по пода и нарушаване на неговата здравина и добър вид.

Тъй като продуктите на датския производител ARD могат да се използват върху най-различни материали, включително циментови замазки, бетон и естествени материали като камък (и дори дърво), те са страхотно решение за течна хидроизолация за под както за „голи“ подове, така и при наличие на вече положени специфични настилки.

Както стана ясно, продуктите са подходящи за употреба и в екстериорни условия, тъй като имат висока водо- и влагоустойчивост, както и добра UV издръжливост. Освен това течната хидроизолация на ARD е силно устойчива на почистващи препарати и химични агенти, което я прави идеална за употреба във външна среда. Хидроизолацията може да използвате дори върху дървени подови повърхности, тъй като тя е прозрачна и няма да промени цвета на основата.

Течната хидроизолация за под на ARD може да бъде положена под подови настилки за подсилване водоустойчивостта на основата. Тя може да бъде използвана и под или над плочки, като след полагането ѝ не е необходима замазка.

Нашите продукти

Какви предимства предлага ARD като течна хидроизолация за под

Продуктите на АРД са идеални за употреба вътре в дома, тъй като използването им не е свързано с генериране на токсична миризма. Те са екологосъобразни и периода на изсъхване е сравнително кратък.

Тази течна хидроизолация може да се използва и директно върху бетон или циментови замазки за допълнително уплътняване и е особено ефективен запечатващ агент за попълване на порите на силноабсорбиращи основи.

Съдържащият се в ARD органичен полимер кристализира при изсъхването на хидроизолационната субстанция и се слива с компонентите на основата, създавайки уплътняващ ефект и намаляване на порьозността ѝ. Освен това той играе ролята на импрегнатор, който запълва микроскопичните пукнатини по повърхностите, през които също е възможно да се просмука влага.

Може да поръчате течна хидроизолация ARD директно от ard.bg – ние предлагаме оригинални продукти, с произход от Дания. 

Често задавани въпроси за течната хидроизолация за под

Полагането на хидроизолация за пода е изключително лесно. Тя се нанася с четка или валяк, а при проблеми зони като ъгли може да се използва пръскачка.

На ard.bg получавате иновативния продукт на страхотна цена, която заедно с високата му покривност – за 1 кв. м е достатъчно 0.5 л от продукта – правят нашата оферта супер изгодна.

Shopping Cart