Течна хидроизолация за балкон

Полагането на хидроизолация е процес, при който повърхностите се обработват със специфични агенти, придаващи на основата, върху която се използват, водо- и влагонепропускливост.

След изсъхването на течната хидроизолация повърхността е „импрегнирана“ и запечатана по такъв начин, че вероятността за проникване на влагата се намалява значително при съответно намаляване и на възможността за образуване на мухъл или плесени.

Хидроизолацията е особено важна за изложени на постоянни влажни условия елементи в дома. Откритите балкони са едни от тях и хидроизолирането им може да се окаже от съществено значение за запазване за максимално време на тяхната здравина и некомпрометираност.

течна хидроизолация на тераса

Защо да използвате течна хидроизолация за балкон

течна хидроизолация на балкон

Необходимо е да се извърши хидроизолация на балкона, за да се предпазят зоните под него от възможността за постоянно проникване на вода. Хидроизолацията на балкона е неразделна част от строителния процес и предотвратява риска от появата на течове.

Течната хидроизолация на ARD е подходяща и за водоизолиране на открити (и закрити) балкони. Тя е особено приложима, тъй като обичайно тук се касае за по-малки площи, при които обикновената ролл он изолация не би била удобно и практично решение, поради спецификите на конструкцията на тези места в дома.

Какви са особеностите на ARD течна хидроизолация за балкон

Продуктите, които предлагаме на ard.bg могат да бъдат използвани върху най-различни настилки и се свързват добре както с естествените, така и със синтетичните материали, от които може да са изработени основите, върху които предстои да бъде положена течната хидроизолация. ARD течна хидроизолация може да бъде използвана върху бетон, директно върху замазки, върху естествен камък, дърво, метал, върху плочки, под плочки и още…

Механизмът на действие на течната хидроизолация АРД е на базата на кристализацията на полимерните частици в продукта. Освен че тези частици създават повърхностен слой на защита, част от тях проникват и под повърхността на основата и я уплътняват, намалявайки нейната естествена порьозност. Поради това свойство, течната хидроизолация може да послужи и за запълване на невидими с просто око микропукнатини по третираната повърхност.

Разгледайте предлаганите от нас разфасовки и преценете коя ще ви свърши най-добра работа, спрямо отправната площ. Може да поръчате директно от ard.bg, тъй като тук предлагаме само оригинална течна хидроизолация на ARD, произведена в Дания.

Нашите продукти

Често задавани въпроси за течна хидроизолация за балкон:

Течната хидроизолация на ARD позволява нанасяне върху по-специфични и дребни елементи, като е особено удобна за нанасяне и при балкони с нестандартни и неправилни форми.

Тъй като течната хидроизолация, която предлагаме е с особено висока покривност (за хидроизолирането на 2 м2 е достатъчен 1 л от продукта), една опаковка би могла да се окаже предостатъчна, за да хидроизолирате целия балкон. Това прави продукта особено икономичен и доста по-евтин, в сравнение с другите хидроизолационни материали.

Shopping Cart