Течна хидроизолация за стени

Съществуват най-различни видове хидроизолационни материали за стени, които служат за различни цели. Най-традиционните видове хидроизолация са представени под формата на гладки течни, пастообразни или по-гъсти продукти, които служат за измазване на стените. Качественото изолиране на стените от влага и вода обаче изисква извършването на хидроизолация на няколко етапа и с различни продукти.

Сред всички тях се отличава течната хидроизолация, която служи за успешно уплътняване на стените и осигуряване на водонепроникваемост.

полагане на стена

Как течната хидроизолация ARD работи върху стените

полагане на течна хидроизлоация на стени на гараж

Продуктите, които предлагаме в Ard.bg, представляват различни разфасовки на еднокомпонентна хидроизолационна течност, в чийто състав е включен специален органичен полимер, на чиито свойства се дължат хидроизолационните способности на иновативната серия.

Основното предимство на течна хидроизолация ARD, що се отнася до изолирането на стени, е, че тя служи отлично за ограничаване на тяхната влаго- и водопопивност. Какво означава това?

Течната хидроизолация, която предлагаме има способността да попие в порите на стените и да запълни налични микропукнатини. По този начин се получава своеобразно импрегниране на повърхността и в дълбочина, което означава, че след изсъхването на изолацията, стената вече няма да попива влага.

Благодарение на кристализацията в процеса на изсъхване на течната хидроизолация, нейните компоненти се сливат с компонентите на стената и увеличават плътността им. Образува се импрегниращ слой, а порьозността на основата е намалена.

Видове хидроизолация за стени

Хидроизолацията на стена, особено на вътрешни стени, е от съществено значение за предпазване на домовете от влага и мухъл.

Вътрешната хидроизолация е особено подходяща за бани, мазета и други влажни помещения. Тя помага не само за предотвратяване на проникването на влага, но и за запазване на топлината и енергийната ефективност на сградата.

От друга страна, хидроизолацията за външни стени е ключова за защита от атмосферни влияния, като дъжд и сняг. Такава хидроизолация осигурява допълнителна устойчивост на стените срещу ерозия и физически въздействия. При избора на подходяща хидроизолация, трябва да се вземат предвид фактори като типа на конструкцията, климатичните условия и специфичните изисквания на помещенията. Прилагането на хидроизолацията също изисква точно спазване на инструкциите на производителя, за да се гарантира дълготрайност и ефективност.

Независимо дали става въпрос за вътрешни или външни стени, ефективната хидроизолация е ключова за поддържането на здрава и безопасна среда в дома или офиса. Тя предпазва не само структурата на сградата, но и предотвратява потенциални проблеми със здравето, свързани с влагата и мухъла.

Важно е редовно да се правят проверки и поддръжка на хидроизолационните слоеве, за да се уверим, че те продължават да функционират ефективно и да предпазват пространствата от влага и вода.

Нашите продукти

За какви стени е подходяща течна хидроизолация на ARD

Течна хидроизолация ARD има способността да уплътни и импрегнира материали като бетон, мазилки, естествен камък, тухли и прочие. Използвайки я за подобряване хидрофобността на стените ще подсилите тяхната защита от влага и вода и ще предпазите дома си от мухъл, плесен, разпространяване на течове и разпадане на мазилката.

Когато става въпрос за стените в основите на сградата, където тяхната повърхност се съприкосновява директно с почвата, е абсолютно необходимо и особено важно полагането на хидроизолация да бъде неизменен етап от строителния процес. Тези зони в конструкцията на сградата са най-податливи на течове и просмукване на течности, поради естественото наличие на влага в почвата, чието количество се увеличава, вследствие на промените в атмосферните условия.

Течна хидроизолация ARD може да бъде чудесен импрегниращ или грундиращ помощник, който да послужи за допълнително подсилване на изолацията и в тази най-уязвима област – стените в основата на сградите. Нашите продукти могат да ви послужат и за укрепване на водоотблъскващите способности на вече положени други хидроизолационни материали.

Често задавани въпроси за течната хидроизолация за стени:

Прдуктите на ARD може да се използват както върху външни, така и върху вътрешни стени – както за екстериорна, така и за интериорна хидроизолация.

Голямо преимущество на ARD течна хидроизолация за стени е, че нейната висока покривност прави продукта доста икономичен, предвид количеството от него, което е достатъчно за хидроизолирането на единица площ (0.5 л за 1 кв. м). Възползвайте се от тази оферта и поръчайте през сайта или чрез посочения на него телефон.

Shopping Cart