пръскане с течна хидроизолация

Как да се справим с влагата по стените

Влагата по стените е основната причина за появата на мухъл в дома. Тази плесен има пагубно действие върху целостта на стените. Не само, че мухълът руши интериора на дома, но влияе и негативно на качеството на въздуха.

Причината за поява на мухъл е комбинация между продължителното наличие на голяма влажност и липсата или некачествена изолация на стените. Плесенните гъби се развиват по-лесно на повърхности като тапети, гипс картон и изкуствени материали.

Не се отчайвайте, дори и домът ви да е изложен на споменатите фактори. Има няколко лесни начина, чрез които да се справите с влагата по стените. Следвайте съветите, които ние, като експерти по хидроизолацията сме изброили в следващите редове.

Редовно проветряване на помещенията

Ако в определена стая забележите появата на мухъл, може бързо да предотвратите неговия растеж с редовно проветряване. Най-добре е да правите това сутрин, когато въздухът навън е свеж и прохладен.

Циркулацията на въздух ще забави растежа на мухъла и ще помогне на влагата да излезе навън. Препоръчително е да проветрявате помещенията в дома си по 20 минути сутрин и 20 минути вечер.

Отстраняване на източниците на влагата

Има случаи, в които източника на влагата не е свързан с метеорологичните условия. Това може да са спукани тръби или течове, които остават невидими за вас. Ако забележите появата на област пълна с влага, то потърсете дали има теч зад стената, който може да е източника на влажните петна.

Ако има наличието на подобен проблем трябва да вземете мерки по отстраняването на течовете колкото се може по-скоро.

Използвайте влагоуловител

Този уред абсорбира и източва натрупалата се влага, което предотвратява появата на мухъл. Влагоуловителят е подходящ домашен помощник за домакинства, които са изложени на влажни метеорологични условия.

Уредът не изразходва голямо количество електроенергия и не е шумен. С негова помощ се поддържа оптималната влажност на въздуха в дома, която трябва да е между 40 и 60%.

Не сушете дрехите си в стаята

Сушенето на дрехи през зимните месеци е предизвикателство. Някои хора предпочитат да поставят мокрите си дрехи близо до източник на топлина, за да изсъхнат по-бързо. Дори и това да е така, тази практика предизвиква друг проблем, а именно покачването на влагата в помещението.

Редовна вентилация в банята

Банята е помещението, което събира най-много влага. Ако искате де предотвратите появата на мухъл в мокрите помещение най-добре е да инсталирате качествена вентилационна система.

Натрупването на влага в банята бързо може да се разнесе към други помещения от вашия дом. Регулирането на степента на влагата в банята лесно може да се осъществи чрез вентилационна система, която да включвате редовно след като използвате банята.

Shopping Cart