приложение на стени

Вътрешна хидроизолация на мазе – защо и как да я направим

Мазето често остава пренебрегвано, когато стане въпрос за ремонт на къщата или апартамента. Тази част от собствеността остава скрита за външни хора, за това и по-рядко влагаме време и средства в поддържането ѝ.

Въпреки това, мазето е едно много уязвимо помещение, в което лесно се образува влага през студените месеци. Ако не вземете мерки за изолирането на мазето и предпазването от наличието на влага е много вероятно тя да достигне и до по-горните нива на вашата собственост.

Влагата е много опасен враг на уюта и целостта на вашата къща. След като тя се просмуче в стените и достигне вътрешността им започва да ги наруши целостта на стените, което води до отлепване на мазилките и облицовките на помещението.

Ето защо ви препоръчваме да обмислите приложите течна хидроизолация като начин да предпазите мазето от вредните въздействия на влагата и да предотвратите появата на мухъл или други структурни повреди.

Какво е хидроизолация и какви са нейните предимства

Хидроизолацията е процедура по нанасянето специални материали, които имат за цел да предотвратят проникването на вода през стените. Под специални материали се има в предвид нанасяне на хидроизолиращи бои, мазилки, фолиа и други материали, които са устойчиви на влага.

Този метод на изолация се характеризира с много предимства. Най-основните се определят от свойствата на изолацията да предпазва от проникването на влага в стените. Това предпазва от наличието на водни щети не само по повърхността на стените, но и в дълбочина на конструкцията.

Както вече споменахме, мазетата са помещения, които често са изложени на по-голяма влажност. При дъжд и снеговалеж се образува влага по стените на мазетата, която остава там за продължителен период от време.

Друго важно предимство на хидроизолацията е, че подобрява енергийната ефективност на помещението. Ако решите да поставите хидроизолация на мазето, може да очаквате, че в помещението ще се поддържа постоянна температура. Тоест – температурата навън няма да оказва голямо влияние върху температурата в мазето.

Едно от най-ценните предимства, които получавате с поставянето на хидроизолация в мазето е подобряване на цялостното състояние на сградата. Това ще предотврати разпространението на влагата и мухъла от мазето към горните нива на сградата.

Как да подготвите мазето за поставяне на вътрешна хидроизолация

Поставянето на хидроизолация се извършва от професионалисти, които са подготвили нужните материали. Преди тяхното пристигане трябва да разчистите мазето от излишни предмети и да освободите стените.

Преди поставянето на хидроизолацията трябва да се направи инспекция на стените, за да се определят местата, от които прониква влагата. В тези области може да е нужно поставянето на допълнителен слой хидроизолация.

Shopping Cart