home, modern, furniture-1680800.jpg

Всичко, което трябва да знаете за хидроизолация за дърво

Дървените подови настилки са едни от най-популярните, заради своя автентичен вид. Въпреки че на пазара могат да се намерят имитации на дървен паркет, направени от други материали, много хора предпочитат поставянето на настилки от истински дърво.

Това има своите предимства и недостатъци. Дървото е материал, който много лесно и бързо попива влагата. Това разваля целостта на дървания материал и води до подуването на подовата настлка направена от него.

Има много лесен начин това да бъде избегнато. Течните подови настилки за дърво за специално създадени разтвори, които имат за цел да предпазят дървото от проникването на влага. По този начин лесно може да защитите целостта на подовата настилка, за да и се радвате за по-дълго време.

От какво е направена течната хидроизолация за дърво

Течната хидроизолация е смес от специални разтвори, които съдържат мембрани, които запълват порите на дървения материал. Така се създава водонепроницаем слой, който не позволява на влагата да проникне в дълбочина на дървения материал.

Дълбочината на проникване на изолацията зависи от гъстотата ѝ. Хидроизолацията, която има по-гъста консистенция и наподобява повече гел отколкото течност се използва за защита на повърхността на дървения материал.

Течната хидроизолация по-добре прониква в дълбочината на дървото и достига до всички слоеве като осигурява по-качествена защита от проникване на влага.

Според материалът, от който е направена хидроизолацията тя се дели на няколко вида:

  • Течна хидроизолация от каучук;
  • Полимерна течна хидроизолация;
  • Течна хидроизолация направена от стъкло;
  • Течна хидроизолация от битум – смесица между нефт и естествени смоли.

Предимства на течната хидроизолация за дърво

Може би сте запознати и с други методи за защита на дървени материали от проникването на влага. Според нашите експерти, течната хидроизолация е един от най-качествените и лесни начини да защитите дървените подови настилки и да увеличите тяхния живот.

Представяме ви няколко от предимствата на течните хидроизолации за дърво:

  • Ефективност

Поставянето на течната хидроизолация предотвратява някои от най-големите повредите, причинени от влага – гниене и деформации на дървото.

  • Лесно нанасяне:

Тази хидроизолация се нанася лесно и бързо, без да се изисква много време или специални умения.

  • Ниски разходи за инсталиране

Вие сами може да нанесете течната хидроизолация върхи подовата настилка във вашия дом без да се налага да ползвате услугите на професионалист.

  • Прозрачност

Течната хидроизолация за дърво няма да промени външния вид на дървото.

  • Икономичност

Този вид хидроизолация се предлага с много достъпна цена. От друга страна нанасянето на течна хидроизолация за дърво ще намали разходите за поддържане на дървените подови настилки. 

Shopping Cart