Хидроизолация на основи на къща

Как да поддържаме и подновяваме течната хидроизолация

Течната хидроизолация е хидроизолационно покритие, което има течна форма. Тази изолация се нанася сравнително лесно и подходяща за повърхности и различни неравности, защото има голяма гъвкавост.

С нанасянето на течна хидроизолация се създава непроницаем слой, който предпазва конструкцията от попиването на вода и влага. Най-често течната хидроизолация намира приложение в осигуряване на защита от влагата на плоски и наклонени повърхности като тераси, покриви, басейни и други открити повърхности, на които е възможно събирането на дъждовна вода.

Този вид хидроизолация е често предпочитан поради многото си предимства, които предлага. Течната хидроизолация се прилага лесно на различни по вид материали. Тя може да се нанесе без проблем върху бетон, метал, дърво или плочки. Друго предимство свързано с нанасянето е лесното адаптиране на изолацията към различни форми и контури на повърхността.

Течната хидроизолация предоставя така нареченото „безшевно покритие“. Това означава, че хидроизолацията се нанася като един слой без нуждата от създаването на фуги или други спотелни методи. Така се намалява риска от проникване на влага между фуги или други пукнатини.

Как да удължим живота на течната хидроизолация

Течната хидроизолация е инвестиция в целостта на повърхността, за която се използва. Ако искате да сте сигурни, че тази изолация ще изпълнява своите функции възможно най-дълго трябва да извършвате редовна инспекция.

Проверката за целостта на хидроизолацията е особено важна след проливни дъждове, бури или натупването на снежна покривка. След такива събития може да се появят знаци за физическа повреда като начупвани или пукнатини.

Правилното и редовното почистване на изолационния слой също е част от поддръжката на хидроизолацията. За да почистите повърхността използвайте подходящи препарати, вода и мека четка.

Отстраняване на повреди и подновяване на течната хидроизолация

Дори и да сте старателни в поддържането на хидроизолационната настилка няма нищо вечно. Както всяко друго нещо течната хидроизолация също претърпява механично износване и рано или късно се налага нейното подновяване.

Най-често това включва полагането на допълнителен слой. Преди това трябва добре да почистите повърхността и да набележите местата, където има пукнатини. Ако те са дълбоки и искате да сте сигурни, че допълнителният слой ще ги отстрани е най-добре да се свържете с професионалист, който знае как точно да ги запълни.

Ако нанасяте допълнителният слой сами трябва да се съобразите с няколко стъпки, които ще ви гарантират перфектното изпълнение. Съветваме ви да се консултирате с професионалист, който да ви разясни процеса по прилагане на течната хидроизолация. При въпроси може да се свържете с нас и да получите професионална подкрепа от нашите експерти.

Shopping Cart