top 5 Метода за изолиране на стена

Топ 5 метода за изолация на стените

Изолацията на стените е един от най-важните процеси при проектирането на сгради. Тя има ключова роля при осигуряването на енергийна ефективност и поддържането на топлинен комфорт през всеки сезон.

Добрата изолация има и много добри звукоизолиращи качества, които гарантират спокойната обстановка в жилищни и офис сгради. Поставянето на изолация на стените гарантира подобряването на качеството на вътрешната среда. Това е основно предимство при покупката на имот за живеене или създаването на комфортно работно пространство.

В тази статия ще ви представим 5 от най-съвременните методи за изолация на стените, които имат доказан ефект за подобряването на топлинния баланс в сградите.

Топлоизолационни системи с плочи (ТИС)

Това е един от най-популярните методи за изолация на стени, което го прави предпочитан в изграждането на сгради. Този изолационен метод се осъществява с поставяне на специални топлоизолационни плочи върху външната повърхност на стените. След поставяне на плочите те се покриват с топлоизолационен слой и фина декоративна облицовка.

Топлоизолационните системи с плочи са предпочитан метод за изолация на стени поради лесното си поставяне и възможността да се използват за всякакъв тип сгради.

Вакуумни изолационни панели

При този метод се използва вакуумна технология, чрез която се намалява топлопроводимостта. Тези панели са изключително популярни, което се дължи на добрата им ефективност и използването им, когато пространството на изолация е ограничено.

Минерална вата

Това е вид изолационен материал, който се произвежда от минерални суровини като стъклени влакна или каменна вата. След като тези материали се преработят се образуват влакна с различна дебелина.

Минералната вата се поставя върху стените и се закрепва със специални залепващи материали или механични елементи. Основното ѝ предимство е, че освен добра топлоизолация осигурява и качествена звукоизолация.

Вакуумни стъклени плочи

Тази изолация се създава от две стъклени плочи, които са разделени от вакуумен слой. Тези панели предоставят изключително ниска степен на топлопроводимост, което ги прави подходящ избор за сгради с високи изисквания за енергийна ефективност.

Изолационни панели с плътен пенополиуретан

Този метод включва използването на високоефективни материали за топлоизолация, които са създадени от съчетание на полиоли и изоцианати. Резултатът е пенлив материал със затворени пори.

Панелите от този вид имат много нисък коефициент на топлопроводимост и минимизират преноса на топлина през стените и покрива. Материалът предлага и много добра устойчивост на влага.

Всеки един метод на изолация на стени, за който ви разказахме в тази статия има своите предимства. Когато избирате най-подходящият за вашия имот метод трябва да се съобразите с съответните строителни стандарти на сградата, за да осигурите максимална ефективност на изолационния материал.

Shopping Cart