хидроизолационна лента

Как да използваме лентата за хидроизолация

Хидроизолационната лента е вид специален материал, който намира своето приложение в запечатването на съединения и шевове в строителството с цел предпазване на конструкцията от проникването на влага.

Тази лента се поставя на места, около които има преминаване на вода или е възможно да проникне влага. Най-често това са покриви, прозорци, врати, фуги, басейни, балкони и всички повърхности, около които има инсталирани тръби.

Хидроизолационната лента се използва за вътрешно и външно приложение и е предназначена за уплътняване на критични зони в мокри помещения.

Този продукт намира своето приложение в поставянето на надеждна хидроизолация на сгради и помещения. Използването му е много лесно. Следва да проследим някои важни стъпки при поставянето на хидроизолационна лента.

Важни моменти при използването на лентата за хидроизолация

Когато използвате тази лента е важно да следвате инструкциите на производителя, които да ви насочат към последователността на стъпките. Възможно е различните производители да предлагат различни процедури на приложение, но най-общо се следват няколко основни стъпки.

  • Подготовка на повърхността

Повърхността, върху която ще прилагате лентата трябва да е абсолютно чиста. Преди да пристъпите към използването на лентата ви съветваме да се уверите, че по повърхността няма наличие на прах, мръсотия или други замърсявания.

Ако почиствате повърхността трябва да сте сигурни, че тя е напълно суха преди поставянето на хидроизолационната лента.

  • Подгответе лентата според нужните размери

Измерете дължината и широчината на повърхността, за да може да подготвите подходящите размери от лентата. Внимавайте в рязането и се уверете, че ръбовете са равни.

  • Поставяне на лентата

Поставете лентата за хидроизолация върху съединението, като я прилепвате плътно към повърхността. Ако съединението е вертикално, започнете от горния край и постепенно натискайте лентата надолу, за да осигурите добра адхезия.

  • Изглаждане и пресоване

За да залепите плътно лентата без да има въздух под нея трябва да я пригладите с едната ръка, докато я поставяте. Може да постигнете по-добър ефект и ако използвате подходящ предмет за изглаждане, но внимавайте да не нараните повърхността на лентата.

  • Поставяне на специални аксесоари

При необходимост, добавете още лента или използвайте специални аксесоари като хидроизолационни ъгли и тампони, за да увеличите защитата.

След като поставите лентата извършвайте редовна инспекция на състоянието ѝ. Ако хидроизолационната лента е правилно инсталирана и поддържана предоставя ефективна и дълготрайна защита срещу влагата и проникването на водата по конструкцията.

Когато използвате хидроизолационна лента следвайте инструкциите на производителя или се допитайте до нашите експерти, които ще ви насочат в избора и правилното поставяне на лента. Свържете се с нас, за да ви запознаем със спецификите на този хидроизолационен материал.

Shopping Cart