Валяк за хидроизолация

Течна хидроизолация на фуги – защо е толкова добър вариант

Твърде често когато се говори за хидроизолация се има предвид именно банята. Това помещение е подложено на интензивното въздействие на водата, поради което е от кардинална важност то да бъде добре защитено.

Самата баня съдържа така наречените “критични зони”, при които е особено важно да се обърне внимание на изолацията. Една от тези зони са именно фугите между плочките.

Вероятно дори да не сте се занимавали със строителство и ремонти, сте добре запознати с това колко много мухъл и замърсявания се натрупват в тези фуги. Поради тази причина, това е един от елементите в помещението, които представляват най-голямо предизвикателство за почистване.

Цялата тази тегоба може да бъде в пъти намалена с полагането на течна хидроизолация на фуги. В тази статия ще видим защо.

Защо е най-добре да използвате течна хидроизолация на фуги

По отношение на водното натоварване, фугите се определят като критични зони, поради това, че през тях водата лесно може да проникне под повърхността на плочките. След като това се случи, там ще се задържи влага, която би довела до образуване на мухъл и трайни поражения върху повърхността на стените.

Дори поставянето на фугираща смес не би могло да защити фугите от проникването на влага. Ето защо е изключително важно да не пропускаме да създадем качествена хидроизолираща система.

В днешно време едно от най-предпочитаните решения за целта е поставянето на течна хидроизолация на фуги.

Защо именно течна хидроизолация

Този хидроизолационен материал, познат още като “течна гума” в днешно време има широко приложение при изолация на всякакъв тип мокри помещения, включително басейни.

Материалът е предпочитан поради редица причини, включително високото му качество и дългият му експлоатационен срок. Тъй като при полагане на течна хидроизолация на фуги не се образуват шевове, шанса от разкъсвания е сведен до минимум.

Материалът се отличава с висока еластичност и същевременно устойчивост на вода, дори при продължително напрежение. Поради тази причина той често се прилага и върху балкони и тераси.

Течна хидроизолация на фуги може да се прилага и в много други конструкции, освен банята, като различни тунели и водостоци, както и около тръби.

С времето този материал е доказвал своите предимства множество пъти, но ако все още се чудите дали да изберете именно него, ето защо той е редовно предпочитан.

Какви са предимствата на съвременната течна гума

Една от главните причини повечето хора да се спират на този материал е това, че той се полага изключително лесно и същевременно ефикасно. Можете да го нанасяте с валяк или четка, но можете и да използвате специално предназначен за целта пистолет.

По този начин спестявате голяма част от времето си, а освен това нанесеният слой е изключително гладък и равномерен.

Материалът е толкова ефективен в хидроизолирането на фуги, тъй като е достатъчно еластичен, за да не доведе до механична повреда, и същевременно е с висока влагоустойчивост. Освен това, той има съвършена адхезия с повърхността, върху която бива полаган, и не допуска никакво навлизане на влага.

В днешно време се предлагат дори варианти с на течна хидроизолация с UV защита, които предлагат допълнителни нива на сигурност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart