Ползи от течна хидроизолация

Ползите от течната хидроизолация

За пръв път чувате за течна хидроизолация? Знаем, че идеята може да ви се стори нетрадиционна и наистина е така. Течната хидроизолация представлява съвременно иновативно решение за импрегниране на най-различни повърхности и има широк спектър на приложение, който дори може да измести всички останали видове хидроизолационни материали на пазара.

Какво обаче я прави толкова добра и какви ползи може да ви донесе изборът на точно този специфичен хидроизолиращ агент за вашия дом предстои да разберете в следващите редове.

Какво отличава течната хидроизолация от другите видове материали

Още от самото наименование на продукта може да се досетите, че този тип хидроизолационен материал е със сравнително лека консистенция, която се различава от традиционната наподобяваща паста текстура на най-обикновената мазана хидроизолация. Специално течната хидроизолация на ARD е съставена от специфичен органичен полимер, разтворен във вода, който позволява тя да се нанася дори с пръскачка – доказателство за уникалната ѝ формула.

Какви конкретни ползи ви носи изборът на течна хидроизолация

Течната ни хидроизолация ще ви донесе куп ползи. Една от най-преимуществените от тях е, че тя може да бъде използвана успешно за подсилване на водната защита на най-различни конструкции и компоненти в дома. Ако търсите универсалното решение за хидроизолация, то нашият специален течен хидроизолационен агент се доближава максимално до тази идея.

Импрегниращите свойства на течната хидроизолация позволяват тя да може да бъде използвана успешно като влагоотблъскващ агент за изолиране както на вътрешните стени на стаите, така и на мокрите помещения, баните и тоалетните. Освен това тя може да бъде използвана и за хидроизолация под плочки. Също така течната хидроизолация е подходяща за изграждане на влаго- и водоустойчивост на плувни басейни, водни кули и декоративни градински езера.

Този тип хидроизолация може да се използва дори за хидроизолиране на основите на сградите от влагата и водите в почвата, както и за защита на открити и закрити тераси и балкони. Тя има страхотни свойства, които я правят подходяща и за хидроизолиране на покривни плочи и стоманобетонни конструкции, както и за хидроизолиране на плочи и теракот.

Лесна употреба на течната хидроизолация

Това е една страхотна полза, която може да ви донесе значително спестяване на време и усилия. За разлика от обикновените решения в сферата, този тип хидроизолация изисква минимална подготовка преди полагането ѝ, а самият начин на полагане е изключително улеснен, благодарение на уникалната формула на продукта.

За да подготвите повърхностите за хидроизолирането е необходимо само да ги почистите добре. При пукнатини е добре да използвате предварително ремонтна замазка. След това може да пристъпите към нанасяне на изолацията с четка, валяк или дори пръскачка. Може да я нанесете дори върху мокри повърхности, за разлика от обикновената хидроизолация. Когато поставяте течната хидроизолация под плочки не е необходимо върху нея да се прави замазка.

Ефективност на течната хидроизолация

Изолиращият ефект на течната хидроизолация се дължи на специалния ѝ начин на действие. Тя попива в повърхността, където се кристализира и хомогенизира с нея. Резултатът е се изразява в заздравяване на повърхността и придаване на чудесна хидрофобност.

Изключително изгодна цена на течната хидроизолация

ARD предлагаме висококачествена течна хидроизолация, произведена в Дания, която е с изключително ниска цена на количество продукт, достатъчно за покриването на единица площ. За пример нашата 5-литрова туба с хидроизолационен агент ще е достатъчна за хидроизолиране на 10 кв. м.

Shopping Cart