Начини за хидроизолация на дома

Стъпки за правилното приложение

Течната хидроизолация е уникален начин да предпазите вашата тераса или покрив от проникването на вода и влага. Това може да има пагубен резултат върху целостта и здравината на сградата, в която живеете. Прилагането на течна хидроизолация осигурява качествена защита чрез безшевен слой, който предотвратява проникването на влага в дълбочината на конструкцията.

Подобен вид хидроизолация се прилага от професионалисти, които са запознати със спецификите на течната изолация и процеса по поставяне. Въпреки това течната хидроизолация предоставя изключително лесно прилагане, което може да бъде изпълнено ако следвате няколко стъпки.

Почистване и ремонтиране на повърхността

Преди да приложите течната хидроизолация трябва да подготвите повърхността, върху която ще поставяте изолационния слой. Това включва изключително доброто почистване на повърхността и отстраняването на прах, мръсотия и други замърсявания. За целта използвайте подходящ почистващ препарат, вода и мека четка.

Втората част от подготовката на повърхността включва ремонта на физическите повреди. Ако има наличие на напуквания, размествания или отлепвания на плочки трябва да вземете мерки по ремонтирането на тези повреди по повърхността.

Подгответе течната хидроизолация

Преди да закупите течна хидроизолация ви съветваме да направите проучване на предлаганите на пазара видове. Течната хидроизолация, която предлагаме се характеризира с много високо качество и дълъг експлоатационен период.

След като закупите избрания от вас продукт трябва да приготвите течната изолация според инструкциите на производителя. Преди да започнете трябва да си осигурите ръкавици и маска за лице.

Прилагане на хидроизолацията

Течната хидроизолация се нанася по повърхността равномерно с помощта на подходяща четка или валяк. Някои професионалисти предлагат използването на спрей, което също е лесен начин за прилагане на течната хидроизолация.

Някои течни хидроизолации изискват нанасянето на допълнителни слоеве. Най-често това е указано на опаковката на хидроизолацията. Ние също препоръчваме прилагането на втори слой, с който ще сте сигурни, че всички места са добре запълнени.

Течната хидроизолация е много гъвкава и лесно и бързо заема формата на повърхността, на която се прилага. Това я прави изключително подходяща за използване на места с нестандартна форма или грапави повърхности.

Оставете изолацията да изсъхне

След като нанесете изолацията трябва да оставите мястото да изсъхне по естествен начин. Различните течни хидроизолации изискват различен период от време за изсъхване. Това също е посочено в указанията от производителя.

Важно е да предпазите скоро поставената хидроизолация от прекомерно излагане на слънчева светлина, вода и влага. Препоръчително е да се съобразите с метеорологичните условия преди да започнете с поставянето на течната изолация.

Ако все пак искате да се доверите на услугите на професионалисти в прилагането течна хидроизолация може да се свържете с нас.

Shopping Cart